• Výlet do Budapešti

          • Dňa 24.11.2022 sa 37 žiakov našej školy zúčastnilo exkurzie do Budapešti. Navštívili Palác zázrakov, ktorý nie je len o hre, ale aj o hravom učení sa prírodných vied.  Mali možnosť zoznámiť sa s prírodným workshopom - ako sa veda objavuje v prírode, voľne mohli tvoriť a stavať v kreatívnej stavebnej miestnosti, zoznámili sa s najväčšími vedcami v Sieni vedcov, vo svete atrakcií a odporov sa zoznámili s nádherným svetom  magnetického poľa. Okrem iného žiakov aj učiteľov zaujal svet Ilúzií, Svet narodenia a 9D kino.

            V popoludňajších hodinách navštívili centrum mesta s Vianočnými trhmi a počas presunov v autobuse si žiaci vypočuli odborný výklad o histórii a súčasnosti Budapešti, od úžasnej sprievodkyne Marcelky. Bola celej skupine k dispozícii celý deň. Pripravila pre žiakov aj zaujímavý kvíz o Budapešti.

          • Exkurzia v Kosite

          • Vďaka zaujímavému obsahu sme sa atraktívnou formou dozvedeli viac o problematike odpadového hospodárstva a ochrany životného prostredia.

            Ďakujeme

          • Pasovanie prvákov

          • Dňa 16.11.2022 za prítomnosti rodičov, triednej učiteľky a vychovávateľky, sa uskutočnilo Pasovanie prvákov. Na tento deň sa decká svedomite pripravovali. Od septembra sa už mnohému naučili, čo aj dokázali krátkym vystúpením. Keďže sľúbili všetko čo mali,  pani riaditeľka ich povýšila do cechu žiackeho.

            Prajeme vám, milí prváci, všetko dobré na ceste k poznatkom, skúsrnostiam anovým zážitkom:).

        • Deň ĽUDOVÝCH TRADÍCIÍ
          • Deň ĽUDOVÝCH TRADÍCIÍ

          • Dňa 11.11.2022 sme v dopoludňajších hodinách vyučovanie oživili tvorivými dielňami zameranými  na vytváranie predpokladov pestovania a rozvíjania citu ku krásam svojho regiónu, prírody, staviteľstva, ľudového umenia a spoznávanie kultúrneho dedičstva našich predkov.

            Zamestnanci Regionálneho centra remesiel ÚĽUV Košice priniesli žiakom i pedagógom možnosť nahliadnuť do histórie remesla, oboznámili nás s prírodnými materiálmi,  pracovnými nástrojmi a žiaci mali možnosť vyskúšať si jednoduché remeselné techniky. Deti boli nadšené, vytvorili si krásne výrobky, získali mnoho zážitkov, informácií a upevnili si kamarátske vzťahy medzi triedami.

            Bol to SKVELÝ DEŇ ....