• Školská výzva - "Fotolov s úlohami ku dňu jazykov" (School Quest) - 29.09.

          • V piatok 29. septembra sa naša škola zmenila na miesto plné vzrušujúcich udalostí, zábavy a tvorivosti, vďaka jedinečnému podujatiu "Fotolov s úlohami ku dňu jazykov". Tento školský quest, zorganizovaný na podporu multikultúrnej výchovy a jazykového vzdelávania, bol ohromným úspechom.

            S radosťou sme sa stretli na školskom dvore, kde nás čakali rôzne aktivity. Jednou z nich bola kreatívna výzva nazvaná "Human alphabet", kde sme mali vytvoriť nadpis "Deň jazykov" pomocou písmen žiackej abecedy. Bolo to zábavné a učebné zároveň, pretože sme si uvedomili, aký dôležitý je spájajúci prvok jazyka.

            Ďalej študenti boli rozdelení do tímov, ktoré si vytvorili sami a mali svoj názov. Každý tím mal za úlohu získať kreatívne fotografie na základe zoznamu úloh, ktorý dostali.

            Bolo nádherné sledovať, ako tímy s nadšením vyhľadávali rôzne položky a vytvárali origami fotografie. Kritériá hodnotenia zahŕňali súvislosť s úlohou, kreativitu, originalitu a dodržiavanie pravidiel. Boli sme ohromení tými najlepšími a najkreatívnejšími snímkami, ktoré študenti predložili.

            Výsledky súťaže:

            Víťazmi súťaže sa stali žiaci z 9. ročníka so 46 bodmi.

            Na 2. mieste skončili žiaci z 6. ročníka so 37 bodmi.

            3. miesto obsadili žiaci z 8. ročníka so 35 bodmi.

            Organizátorkami podujatia "Fotolov s úlohami ku dňu jazykov" boli Kateryna Iavorovych a Dana Kucikova. Taktiež nesmieme zabudnúť na podporu zo strany riaditeľky školy a všetkých triednych učiteľov, ktorí stáli za týmto podujatím a pomáhali zabezpečiť, aby všetko prebehlo bez problémov. Bol to skutočný tímový úspech a preto by sme radi poďakovali všetkým, ktorí sa podieľali na organizácii a realizácii tohto skvelého podujatia.